top of page

Nytt medlemsår med Konstsällskapet Våga Se!

Uppdaterat: 21 aug.

Torsdagen den 22 augusti är det dags för lanseringen av Konstsällskapet Våga Ses nya medlemsår: 2024/2025. Varje medlemsår presenterar vi verk skapade av tre konstnärer exklusivt för alla medlemmar i Konstsällskapet Våga Se.


Du som medlem i Konstsällskapet Våga Se får varje år välja ett nytt konstverk ur vår kollektion.

Var du medlem under förra medlemsåret får du när som helst hem ett kuvert på posten med din årsfaktura och en presentation av årets nya konstnärer och deras verk. Inom kort lanserar vi den nya konsten på vår hemsida och från och med den 22 augusti kl 11 på plats hos oss på Hantverkargatan 18-20 i Stockholm.


Mer information om öppningsvernissagen den 22 augusti hittar du HÄR


Årets nya konstnärer 2024/2025

Madleine Pyk

Madeleine skapade för 30 år sedan verk till Konstsällskapet Våga Se, idag är hon hela 90 år fyllda och har ännu en gång skapat verk till våra medlemmar. Vi är stolta att kunna presentera 6 nya litografier skapade av den folkkära konstnären, alla i klassisk Pyk-naivistisk stil.


Erik Berglin

Erik har skapat sitt egna sätt att möta fotografiet. 2022 vann han Årets Fotobok för sitt projekt "The Bird Project" som var centrerat kring fåglar. I en förlängning av detta arbete har han skapat 4 nya fotografier, och fåglarna flyttar nu in i vår kollektion.


Rasmus Nossbring

Rasmus har sin bakgrund hos Reijmyre glasbruk och på Konstfack. Han har i sitt konstnärskap kombinerat sin erfarenhet av bruksglas med sitt egna konstnärliga uttryck. Han vann Årets Blickfång av Elle Decoration 2023 och 2021 utsågs han till Årets unga konsthantverkare av Nationalmuseets vänner. Till Våga Se har han skapat 2 skulpturer, men varje skulptur är unik.


 

I samband med lanseringen av vårt nya konstår presenterar även Galleri Helle Knudsen sin första utställning för säsongen. En stipendiatutställning med tre av 2023 års mottagare av Konstsällskapet Våga Ses stipendium: Rebecca Jansson, Alice Fyles & Klara Wikström Regan.


Rebecca Jansson (f. 1993) är en svensk konstnär bosatt och verksam i Malmö. Hon erhöll sin Masterexamen i Fri Konst från Konsthögskolan i Malmö 2023, och har tidigare studerat konst och filosofi i Göteborg. I sin praktik väver Jansson samman personliga händelser med den fascination hon känner inför små gester och detaljer, samt den intima interaktionen som kan finnas mellan konstverk och betraktare. Hon arbetar frekvent med ett fragmentariskt berättande som en metod för att skapa mening genom blyertsteckningar och installationer. Hon har nyligen blivit tilldelad Edstrandska Stiftelsens stipendium, Malmö Stads tvååriga ateljéstipendium, samt Konstsällskapet Våga Ses stipendium, och har nyss deltagit i utställningar på Closing Soon (Aten, Grekland) och Galleri Arnstedt i Östra Karup.


Alice Fyles (f. 1996 Limerick Irland, uppvuxen i Norrtälje Sverige) är en keramisk konstnär och materialforskare baserad i Stockholm. Hon har en kandidatexamen i keramisk design från Central St. Martins och en masterexamen från Konstfack i keramik och glas. Fyles arbetar med frågor kring materialitet och kunskapsbildning inom den keramiska sektorn. Hennes arbete omfattar insamlandet av geologiska material, historieberättande, extensiva materialexperiment och dokumentation med hjälp av text och fotografi. Hennes verk har visats i Storbritannien, Sverige och Tyskland. År 2024 är hon även nominerad till det 15:e Westerwaldpriset och Stavenowskapriset.


Klara Wikström Regan (f. 2000) tog nyligen sin kandidatexamen i

Fri Konst från Konstfack sommaren 2023. Innan sina studier på Konstfack tillbringade hon ett år på Gerlesborgsskolan i Stockholm. Under 2023 har hon ställt ut sina verk på Liljevalchs vårsalong och deltagit i en grupputställning för unga konstnärer på Galleri Hedenius. I sitt konstnärliga arbete förhandlar Klara mellan realism och fiktion inom måleriets rum. Hennes verk utforskar det fiktiva utrymmet mellan mänskliga imitationer och avbildningar. Genom att använda verkliga men otillgängliga, förminskade och plastiska platser, såsom dockor och miniatyrhus, strävar hon efter att fördjupa sig i de sinnesstämningar som uppstår vid uppenbarelsen, synen, det avlägsna, kärleken och döden. Genom sitt måleri gör Klara de döda dockorna en aning levande igen, samtidigt som deras stela anletsdrag, rigida och underkastade, förblir påtagliga.


270 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page